Buitenschoolse Opvang (BSO)
Vanaf 1 augustus 2007 is iedere school in Nederland verplicht buitenschoolse opvang te regelen, als ouders daarom vragen. Die opvang moet plaatsvinden op werkdagen van 7.30 uur tot 18.30 uur. In de vakanties moet eveneens opvang voor de kinderen worden geboden. Spectrum-VPCO heeft dat voor haar scholen geregeld door samenwerking aan te gaan met verschillende instellingen voor BSO. De ouders sluiten uiteindelijk een contract met deze instellingen. De school draagt de verantwoordelijkheid voor het onderwijs, de BSO-instelling voor de opvang buiten de schooltijden.
Onze stichting heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met:
A)  Catalpa   (pdf)
B)  BSO ZusEnZo  (pdf)
C) Stichting Prokino (pdf)
D) Stichting De Paddestoel (pdf)
Over het algemeen werken wij, CBS De Acker, samen met Catalpa en BSO ZusEnZo. Dit heeft alles te maken met de locaties van waaruit de BSO-instellingen werken:

BSO Stilo
BSO Stilo heeft op 1 juni 2013 haar deuren geopend en is gevestigd in schole ncomplex Stampioendreef in het gebouw van OBS de Groenehoek. De BSO heeft  een gezellige woonkamer, een speelhal en kleine gymzaal. Stilo biedt opvang voor kinderen van 4 t/m 7 jaar met veel leeftijdsgerichte activiteiten.

BSO Switch
BSO Switch is een locatie van BSO Zus en Zo voor kinderen van groep 1 t/m groep 4. Switch is gevestigd in de scholengebouwen aan de Groeneweg en aan het Turfpad en beschikt over twee gezellige woonkamers, de kleine gymzaal en het speelplein. Ook wordt er regelmatig gesport in de sporthal de Ackers en gevoetbald in de voetbalkooi. Voor de kinderen vanaf groep 5 heeft Zus en Zo het Big Time-programma.

BSO-specials
Naast een afwisselend activiteitenprogramma biedt Switch ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de BSO ‘specials’ Jaarlijks organiseert Zus en Zo twee winterspecials: Skiën en snowboarden en een voorjaarsspecial: Kung Fu (zelfverdedigingstechniek en conditietraining).
De zomerspecial Bootcamp 4 Kidz is al jarenlang een succes. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor stoere jongens en meiden, die niet opgeven en durven doorzetten! De kinderen gaan Lekker sportief met vriendjes/vriendinnetjes op pad. In het Bergsche Bos werken ze  als echte krachtpatsers aan hun conditie en uithoudingsvermogen. De bootcamp-serie wordt  afgesloten met een survival-middag bij Out door Valley in Bergschenhoek.
Nieuw bij Zus en Zo zijn de tennislessen bij LTC Plaswijck in Rotterdam-Schiebroek. De lessen worden verzorgd door tennisschool First Services. Het lesprogramma is op basis van ‘Tennis Kids’.
De zomer wordt sportief afgesloten met het spetterende Zwemtastic! In september wordt er in het buiten of binnenbad van zwembad de Windas een zwemspektakel georganiseerd met veel waterwaterpret.
Kinderen van Zus en Zo kunnen ook deelnemen aan zwemles voor het A,B, of C-diploma en voor zwemvaardigheden.

Big Time
Kinderen weten veelal precies wat ze willen, zeker wanneer ze 8 jaar of ouder zijn. BSO Zus en Zo biedt de kinderen vanaf groep 5 daarom een uitdagend Big Time programma, dat past bij hun ontwikkeling. Hiervoor is een samenwerking met de middelbare school Wolfert Pro. Zus en Zo maakt daar gebruik van de thema-lokalen, de theaterzaal en de grote leerkeuken. Het sportprogramma wordt aangeboden bij sporthal de Zijde. Het Big Time programma biedt de mogelijkheid om workshops te volgen in 4 stromingen:

•           Kunst en Expressie
•           Time-4U
•           ICT, Natuur en Experimenten
•           Sport, Dans en Outdoor.

Als u eens wilt komen kijken? Bel gerust voor een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding.
Voor meer informatie: www.kzz.nl, info@kzz.nl of (010) 522 17 88

Stampioendreef, buitenschoolse opvang BSO Bikkels
Bij de locatie Stampioendreef bevindt zich BSO Bikkels, zij bieden bieden buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Zij hebben 3 groepen van 20 kinderen per dag.
De openingstijden zijn op werkdagen van 07:30 tot 8.45 uur (vso), 12.00-13.15 uur (tso) en  op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00-18.30 uur (nso). Op woensdag en vrijdag is Bikkels open van 12.00-18.30. In de vakanties is Bikkels open van 07.30- 18.30 uur.
De kinderen die op loopafstand van Bikkels op school zitten (Stampioendreef/ Groeneweg) worden lopend naar school gebracht en gehaald door 1 of meerdere pedagogisch medewerkers, herkenbaar aan de rode jas of pet. Kinderen die niet op loopafstand op school zitten worden door de taxi gebracht op Bikkels. De kinderen gaan na binnenkomst in leeftijdsgroepen uit elkaar om samen te drinken en fruit te eten. Tijdens het groepsmoment doen de kinderen een spelletje, kletsen wat of zingen samen. Ook wordt het  programma van de dag samen doorgenomen en daarna mogen de kinderen kiezen waar ze aan mee willen doen of waar ze mee willen spelen. Iedere dag zijn er verschillende activiteiten waar kinderen vrijwillig aan mee kunnen doen, zo worden er workshops gehouden waar kinderen zich op in kunnen schrijven. Bijvoorbeeld een sportieve workshop in de sporthal, koken, Scrappen of Capoeira. De voorschoolse opvang (vso) betekent opvang voor aanvang van de basisschool en de tussenschoolse opvang is de opvang tussen de middag. Bij de tussenschoolse opvang (tso) eten de kinderen bij ons, waar voor hen een maaltijd klaar staat. Bij de vso en tso worden er kleine activiteiten aangeboden zoals knutselactiviteiten of een spelactiviteit waar ze vrijwillig aan mee mogen doen. Daarnaast kan een kind kiezen even lekker te gaan spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Er is tevens gelegenheid om uit te rusten in de leeskamer. Bikkels is het gehele jaar geopend met uitzondering van officiële feestdagen zoals bijvoorbeeld pasen of kerst.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BSO Bikkels, Stampioendreef 3, tel. 010-5211500 of via de email: bso.bikkels@catalpa.nl
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht